Използвайте пестик и хоросан, за да смажете семената фино и завършете с;

Използвайте пестик и хоросан, за да смажете семената фино и завършете с;

Тази рецепта на Laddu е направена изцяло с полезни съставки и е напълно сурова. Знам, че ще ви хареса толкова, колкото и ние.

Как да направим сушени плодове Laddu – стъпка по стъпка

В този раздел ще ви покажа как да правите Тази сурова смокиня и ядки Laddu рецепта стъпка по стъпка:

Обработка на съставките на Laddu: Добавете всички съставки, с изключение на изсушени рози, в пребороцер със средна храна и блиц погледнете този сайт за минута или докато сместа стане ронливо и започне да се събира заедно (Изображения 1-4). Предайте сместа Laddu в голяма купа или чиния. Използвайки ръцете си, оформете в средни топки. Трябва да можете да правите тринадесет топки с тази рецепта на Laddu (изображения 5-6). Закушете в херметически контейнер в хладилника до една седмица.

Какво ще ви е необходимо, за да направите Laddus

изсушени плодове – смокини: Тази рецепта работи прекрасно с разнообразни златни и тъмнокожи смокини. Ключовото нещо, което трябва да запомните, е да се уверите, че смокините приятни и меки, за да помогнат за свързване на сместа и да донесете сладост. Това ще има значение. В тази рецепта на Laddu са извикани обикновени несолени шам -фъстъци и обикновени нарязани бадеми. Маслото от кашу – това помага да се свърже сместа заедно. Не забравяйте да разбъркате внимателно маслото от кашу, преди да го използвате. Можете да добавите тире от топла вода, ако е необходимо, за да я разхлабите. Това е дълбок червен цвят и обикновено се рекламира като суперхрана. Освен че донесе невероятен дълбок червен оттенък на рецептата Laddu, прахът от цвекло осигурява витамини, минерали и нитрати. Нитратите са естествено срещащо се вещество, което се намира в цвекло и различни други зеленчуци, показано, че поддържат здравословен приток на кръв и могат да помогнат при по -добър контрол на кръвната захар след хранене. Кардамом – от пресни зелени шушулки прави свят на разлика. Използвайте пестик и хоросан, за да смажете семената фино и да завършите с; розова вода – за тази елегантна флорална вибрация към тази рецепта за лада Добър избор за тези с диабет, които искат да контролират нивото на кръвната захар и инсулин.

Това наистина зависи от вида на Laddu. Най -често срещаният, Motichoor Laddus, приготвен с перли на Boondi (създаден с тесто за брашно от нахут), са прекалено сладки и се вливат с тонове на кардамон и шафран. Те са меки и вкусни до сърцевината.

Търсите по -лесни и здравословни индийски сладки? Не забравяйте да проверите:

Carrot Halwa (Gajjar Halwa) кокосов барфи със син спирулинапистахио Ladoos

Опитвали ли сте изсушени плодове Laddu преди? Коя е любимата ви индийска сладка рецепта?

Ако опитате тази рецепта за моркови Halwa, бих се радвал да чуя от вас! Оставете коментар, оценете го или споделете снимка и хештаг с #DesiliciousRd в Instagram, Facebook и Twitter! Нямам търпение да видя вашите снимки.

desi ~ liciousious your,

Искате безплатна вкусна оферта?

Сушени плодове и ядки Laddu рецепта

Автор Шахзади Devje

5 от 1 гласуване

печат

pincraving индийски сладки? Пропуснете дълбокото пържене и направете тази лесна и здравословна рецепта за сушени плодове и ядки Laddu – с нула добавена захар. Меки и дъвчащи изсушени смокини, задушени с хрупкави шам -фъстъци и бадеми, комбинирани с масло от кашу, прах от цвекло и се вливат с кардамон и розова вода, за да се създаде неустоим сладък индийски десерт. : 13 Baddu топки

съставки

▢ 1 чаша изсушени смокини Смесица от златисти и тъмнокожи ¾ чаша шам-фъстък, неспособни, без черупка ½ чаша бадеми обикновени, неспокоени, нарязани ¼ чаша кашу масло Несешено ▢ 2 ½ ч. Л. Побърка на прах ▢ 6 зелен кардамон пресни, натрошени семена▢ 1 ч. Л. Розова вода чиста ▢ 4 сушени рози По избор за декорация

Инструкции

Добавете смокини, шам -фъстък, бадеми, масло от кашу, цвекло на прах, кардамон и розова вода към хранителен комбайн и блиц за минута или докато сместа се разпадна и започне да се събира. Прехвърлете сместа Laddu в голяма купа или чиния. Използвайки ръцете си, оформете в средни топки. Трябва да се окажете с тринадесет топки с тази рецепта на Laddu. Съхранявайте в херметичен контейнер в хладилника до седмица.

Бележки

Не забравяйте да разбъркате внимателно маслото от кашу, преди да го използвате. Можете да добавите тире от топла вода, ако е необходимо, за да я разхлабите. Използвайте кардамон от пресни зелени шушулки, което прави свят на разликата. Използвайте пещ и хоросан, за да смажете семената фино и завършете с; изберете обикновени несолени шам -фъстъци и обикновени нарязани бадеми. 130 калории от мазнини 72%дневна стойност *мазнини 8G12%наситени мазнини 1G5%Транс мазнини 1gsodium 2mg0%калий 233mg7%въглехидрати 12G4%фибри 3G12%захар 6G7%протеин 4G8%витамин a 31iu1%витамин С 1mg1%калций 43mg4%от желязо 1 Процентните дневни стойности се основават на 2000 калорична диета.

Моля, обърнете внимание, че стойностите на хранителния анализ са оценки и предложения. Тази таблица с факти за хранене не знае живота ви – тялото ви, включително вашия глад и сигнали за ситост, се променя ежедневно. Добре е да ядете повече или по -малко. Кажете не на вината за храна и вместо това прегърнете внимателно ядене.

Shahzadi devje

Shahzadi е награден регистриран диетик (RD), регулиран от Колежа на диетите на Онтарио и сертифициран преподавател по диабет (CDE), одобрен от Основателния преподавател по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE) Канадски съвет за сертифициране на преподавател по диабет. YouTuber и прословут Foodie, тя е посветена да ви помогне да прекратите войните си за готвене, да трансформирате здравето си и да бъде най -добрата версия на себе си! Шахзади е експерт по хранене в ефир за CTV вашата сутрин и редовен сътрудник за глобални новини и други национални медии.

Медицински прегледани от Shahzadi Devje, регистриран диетолог (RD) и сертифициран преподавател по диабет (CDE)

Ако има нещо, за което чувам най -много, това би било оплаквания от бавен метаболизъм. Обвинен ли е за наддаване на тегло? Какво го засяга? Как мога да го ускоря? Преминаването на гръб към маршрут след карантина наистина е катапултирала темата в светлината на прожекторите. Научете какво се отразява на вашата метаболитна скорост и как да засилите метаболизма си, според науката.

Бавните симптоми на метаболизма обикновено се удрят с напредване на възрастта, въпреки че някои навици на начина на живот и основните медицински състояния също могат да повлияят на метаболизма. Честите симптоми включват умора, необяснимо наддаване на тегло и чувство на студ. В някои случаи симптомите на бавен метаболизъм се представят като мудно храносмилане.

Но преди да се потопим в правдоподобни причини, поради които метаболизмът ви може да е ударил скорост, нека да покрием основите, защото, за да бъдем честни, метаболизмът се хвърля много. , Метаболизмът представлява всички биохимични реакции на тялото ви: как приемате хранителни вещества и кислород и ги използвате, за да гориш и обслужваш тялото си. Може да се изненадате, когато чуете, че тази невероятна биохимия дава възможност на тялото ви да лекува, расте и да функционира.

Така че, метаболизмът включва как клетките на тялото ви:

Подкрепени дейности под вашия контрол (например физическо движение, etc.).Support activities not under your control (e.g. heartbeat, wound healing, digestion, absorption and processing of nutrients and toxins, etc.).Allow storage of excess energy for later use.

As you can imagine, when we Свържете всички тези сложни процеси под парасола на метаболизма, те могат или да работят твърде бързо, твърде бавно или перфектно, както трябва.

Всичко това е свързано с вашата метаболитна скорост.

Какво се разбира под метаболитна скорост?

Можете да мислите за метаболизма като колко бързо функционира метаболизмът ви. Измерва се в калории.

Калориите от храната, която ядете, се използват за:

Извършване на работа (т.е. упражнения и друга физическа активност). Производство на топлина (т.е. от биохимични реакции в тялото ви). За съхранение (т.е. излишък Неизгорелите калории се съхраняват като мазнини).

Интересното е, че колкото повече калории изгаряте работа или създаване на топлина – толкова по -лесно е да отслабнете. Това е така, защото ще има по -малко неизползвани калории, които да се съхраняват за по -късна употреба.

Има няколко различни метода за измерване на честотата на метаболизма. Например, честотата на метаболизма в покой (RMR) е колко енергия използва тялото ви, когато не сте физически активни. От друга страна, общите ежедневни разходи за енергия (TDEE) отчитат както скоростта на метаболизма на покой, така и на енергията, използвана за физическа активност за 24 часа.

Фактори, които забавят метаболизма

Помислете за това: Метаболитният процент е много по-сложен от вековните максимални калории в калории! Всъщност това е толкова сложно, че ще се потопя само в няколко от ежедневните неща, които могат да го забавят. Хормон на щитовидната жлеза (Неактивна щитовидна жлеза) История на размера на диетата и състава на тялото Активност Левелак от сънгенетика

Позволява накратко да се докосне до всеки по -долу, и аз обещавам да предложа повече полезни съвети, отколкото просто да ям по -малко и да упражнявам повече.

Ниски хормони на щитовидната жлеза

щитовидната жлеза е в предната част на гърлото ви и освобождава хормони, казвайки на тялото ви да възстанови метаболизма ви. Когато произвежда по -малко хормони, това може да доведе до забавяне на метаболизма ви. Обичам да мисля за щитовидната жлеза като за дънната платка на вашия метаболизъм.

По -конкретно, вашите хормони на щитовидната жлеза (T3 & T4) сигнализират на тялото си, когато да използвате повече енергия (станете метаболитно активни). В идеален сценарий щитовидната ви жлеза трябва да работи оптимално, за да поддържа метаболизма ви под контрол. Няколко въпроса обаче могат да го повлияят и да го изхвърлят от курса. Проблеми като автоимунни заболявания и дефицит на минерали (например йод или селен), например. Ако сте загрижени за щитовидната си жлеза, говорете с Вашия лекар за тестване на хормоните на щитовидната си жлеза.

Ниските хормони на щитовидната жлеза не са единствената причина да изхвърляте метаболизма си от удара. Размерът на тялото и състава на тялото също имат значение.

Ако има нещо, за което чувам най -много, това ще бъде оплакванията на бавен #metabolism. Обвинен ли е за наддаване на тегло? Какво го засяга? Как мога да го ускоря? Преминаването назад към маршрута след карантина наистина е катапултирала… щракнете върху туит

Размер на тялото и състава на тялото

Най-общо казано, по-големите тела имат по-активни или по-бързи метаболитни скорости. Това е така, защото е необходимо по -голямо количество енергия, за да се захранва по -голямо тяло от по -малкото.

Разбира се, че наддаването на тегло рядко е най -добрата стратегия за повишаване на вашия метаболизъм. Важното е вашата мускулна маса. Мускулите, които активно се движат и извършват работа, изискват енергия. Всъщност дори мускулите в покой изгарят повече калории, отколкото мазнини. Това означава, че количеството енергия, което тялото ви използва, донякъде зависи от количеството на стройния мускул. Добрата новина е, че тренировките с тежести могат да помогнат за увеличаване на мускулната ви маса и следователно – вашата метаболитна скорост.

История на диетата

изненадан? Работата е там, че когато отслабнете – особено чрез диети за катастрофи, метаболизният ви честота често се забавя. Това е така, защото тялото усеща, че храната може да бъде оскъдна и да се настройва, като продължава с всички необходими житейски функции – и всичко това е с по -малко храна.

Докато диетата за постигане на отслабване може да намали количеството на телесните мазнини, това, за съжаление, също може да причини известна степен на загуба на мускули. Това не е идеално, тъй като, както научихме по -рано, колкото повече мускули имате, толкова по -бърза е скоростта на метаболизма на покой. Ключът е да се уверите, че ядете достатъчно количество храна, за да подхранвате тялото си. И това включва слушане на глада на тялото и апетитни сигнали и практикуване на внимателно хранене.

Ниво на активност

Всеки вид аеробно движение може да помогне за повишаване на вашия метаболизъм. Това е така, защото мускулите ви изгарят гориво, за да се движат и да вършат работа. И набирането на темпото не трябва да означава изпотяване във фитнеса 7 дни в седмицата. Дори малките неща могат да помогнат; Разхождайки се малко по -далеч, отколкото обикновено, работите на стоящо бюро, а не да седите по цял ден, или да изберете да вземете стълбите вместо асансьора. Тези алтернативи ще помогнат да добавите повече движение във вашия ден.

Добре е да изберете упражнения, които обичате, когато става въпрос за по -официална рутина на упражнения. По този начин те са приятни и е по -вероятно да продължите с тях. Постоянното действие наистина създава последователни резултати.

Липса на сън

Количеството и качеството на съня могат да причинят вашите глад и апетитни сигнали да отидат. Има множество изследвания, които свързват влиянието, което сънят има върху вашата метаболитна скорост. Докато някои самопровъзгласени гурута се кълнат в по-малко сън, експертите съветват 7-9 часа непрекъснат сън всяка вечер. Прочетете съвети за по-добър сън тук.

Генетика

Вашият метаболизъм може да бъде силно свързан във вашата ДНК. Според това проучване на университета в Кеймбридж, изследователите са успели да покажат генетични вариации сред тънки хора спрямо тези със значително по -големи тегла. Въз основа на своите открития учените успяха да генерират генетичен риск, за да развият затлъстяване по -късно в живота.

Тогава съществува теорията за зададената точка. Това предполага, че тялото ви се стреми да поддържа теглото си в определен диапазон и изглежда е повлияно от генетичния ви грим. Имайте предвид: действителното ви тегло в рамките на тази зададена точка се влияе от начина ви на живот. С други думи, диетата, упражненията, употребата на наркотици, нараняването на главата и определени мозъчни състояния ще повлияят на тази зададена точка.

Как да фиксираме бавен метаболизъм, според науката

Изградете мускули

Тъй като мускулът е по -метаболитно активен от мазнините, искате да изградите мускулите като стратегия, за да помогнете за повишаване на метаболизма си. Най -общо казано, колкото повече мускули имате, толкова по -голям е метаболизмът ви. Въпреки това, изграждането и запазването на мускулите изискват силова тренировка, за да бъде последователна част от вашата стратегия за упражнения, заедно с диетата и промените в начина на живот.

Направете бързи изблици на активност

аеробните упражнения показаха, че временно се оказват, че временно се оказват, че временно са показали, че временно са показали, увеличаване на метаболитната скорост. Мускулите ви изгарят гориво, за да се движат, така че те вършат работа. Според изследвания, тренировка с висока интензивност, като HIIT (интервална тренировка с висока интензивност), може да възобнови метаболизма ви. Не забравяйте да промените рутината си за упражнения, за да се противопоставите на скуката и да останете физически предизвикани.

Просто се изправете

Окуражаващо, нали?. Оказва се, че просто стоенето е полезно за вашето здраве; Хората, които се намират за продължителни периоди, имат по -висок риск от развитие на диабет, сърдечни заболявания, хипертония и други свързани с начина на живот заболявания. Стоенето активно ангажира крака, гърба и коремните му мускули. Според това проучване, стоящи изгорени 174 калории, по -големи от просто седене. Дори периодично стоенето по време на работа е показано, че скромно изгаря калории в сравнение със седенето. Може би трябва да се изправите, докато четете това.

Разпознайте връзката на ума на тялото

Изобилието от изследвания показва влиянието на стреса и съня върху вашата метаболитна скорост.

сън

Сънят обикновено е най -пренебрегваната причина. Проучванията отбелязват, че лишаването от сън и нарушенията на съня причиняват метаболитна дисфункция. Това се случва по множество пътища, включващи хормонални дисбаланси, възпаление и свръхстимулация на вашата симпатична нервна система. Плюс това знаем, че неадекватният сън може да увеличи желанието за храна и да намали контрола на апетита. Прочетете съвети, за да се справите с желанието за храна.

Contents